LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Slik lager du

stjernepizza

Har du aldri bakt stjernepizza?

Det er enkelt og supergodt og du får plass til masse godsaker i den.

Noen vil hevde det ikke er en pizza – for sånn ser ikke pizza ut. En stjernepizza er jo lag på lag-pizza, etasjepizza eller kanskje vi skal kalle det for en pizzakake?

Uansett hva du kaller den – er den i alle fall kjempegod. Fordi vi har tre pizzabunner kan vi si at vår stjernepizza er tre ganger så god som vanlig pizza. Dermed basta!

Se bildene for en trinn-for-trinn-forklaring så ser du hvordan vi har laget den.

Vi i Lille Skinkefabrikk digger stjernepizza. Mest av alt fordi vi kan stappe inn alle favorittsmakene våre. Du kan følge vår oppskrift – eller fylle din stjernepizza med dine favoritter.

Og vil du dele din stjernepizza med oss på Instagram eller Facebook blir vi kjempeglade!

Merk bildet med #stjernepizza og #lilleskinkefabrikk

Stjernepizza

– med alt!

DETTE TRENGER DU:

3 runde pizzabunner (lag selv eller kjøp ferdig)

1 boks rød pizzasaus (lag tomatbasert saus eller kjøp)

1 boks hvit pizzasaus (bruk creme fraishe eller kjøp ferdig)

1 pk Prosciutto Crudo fra Lille Skinkefabrikk

1 pk Spicy salami Ventricina fra Lille Skinkefabrikk

Revet ost

Basilikumblader

Løk, i småbiter

1 egg, rørt sammen til pensling

Tørket oregano, til å drysse på toppen

SLIK GJØR DU DET:

  1. Først legger du en pizzabunn på et bakepapir, på en stekeplate, og smører den med rød pizzasaus. Ha på Spicy salami Ventricina og løk og et ostedryss.

  2. Legg en ny pizzabunn over den første og smør på hvit pizzasaus. Ha på Prosciutto Crudo fra Lille Skinkefabrikk, revet basilikum og et nytt ostedryss.

  3. Så legger du på den siste pizzabunnen og marker midten forsiktig med et glass. Vi brukte et hvitvinsglass for ikke å få for stor sirkel i midten.

  4. Skjær pizzaen i 16 like store deler med en pizzakutter. Så snurrer du to og to deler mot hverandre. Det blir nok litt griseri – så ha tørkepapir i nærheten når du skal snurre din stjernepizza.

  5. Pensle med egg og dryss eventuelt med oregano og litt ost på toppen.
  6. Nå er din flotte stjernepizza klar for ovnen. Sett inn midt i ovnen på 225 grader.
  7. Fordi en stjernepizza er en ekstra tykk pizza må du beregne lenger tid enn for en vanlig pizza. Og fordi alle ovner er forskjellige – bør du følge med og sjekke pizzaen din underveis i stekeprosessen. Ta den ut når du tror den er ferdig.
  8. Vi stekte vår pizzastjerne i 25 minutter – og da ble den perfekt.
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk
Stjernepizza fra Lille Skinkefabrikk