Har du aldri bakt stjernepizza?
Det er enkelt og supergodt og du får plass til masse godsaker i den.
Noen vil hevde det ikke er en pizza – for sånn ser ikke pizza ut. En stjernepizza er jo lag på lag-pizza, etasjepizza eller kanskje vi skal kalle det for en pizzakake?
Uansett hva du kaller den – er den i alle fall kjempegod. Fordi vi har tre pizzabunner kan vi si at vår stjernepizza er tre ganger så god som vanlig pizza. Dermed basta!
Se bildene for en trinn-for-trinn-forklaring så ser du hvordan vi har laget den.
Vi i Lille Skinkefabrikk digger stjernepizza. Mest av alt fordi vi kan stappe inn alle favorittsmakene våre. Du kan følge vår oppskrift – eller fylle din stjernepizza med dine favoritter.
Og vil du dele din stjernepizza med oss på Instagram eller Facebook blir vi kjempeglade!
Merk bildet med #stjernepizza og #lilleskinkefabrikk
Stjernepizza
– med alt!
DETTE TRENGER DU:
3 runde pizzabunner (lag selv eller kjøp ferdig)
1 boks rød pizzasaus (lag tomatbasert saus eller kjøp)
1 boks hvit pizzasaus (bruk creme fraishe eller kjøp ferdig)
1 pk Prosciutto Crudo fra Lille Skinkefabrikk
1 pk Spicy salami Ventricina fra Lille Skinkefabrikk
Revet ost
Basilikumblader
Løk, i småbiter
1 egg, rørt sammen til pensling
Tørket oregano, til å drysse på toppen
SLIK GJØR DU DET:
-
Først legger du en pizzabunn på et bakepapir, på en stekeplate, og smører den med rød pizzasaus. Ha på Spicy salami Ventricina og løk og et ostedryss.
-
Legg en ny pizzabunn over den første og smør på hvit pizzasaus. Ha på Prosciutto Crudo fra Lille Skinkefabrikk, revet basilikum og et nytt ostedryss.
-
Så legger du på den siste pizzabunnen og marker midten forsiktig med et glass. Vi brukte et hvitvinsglass for ikke å få for stor sirkel i midten.
-
Skjær pizzaen i 16 like store deler med en pizzakutter. Så snurrer du to og to deler mot hverandre. Det blir nok litt griseri – så ha tørkepapir i nærheten når du skal snurre din stjernepizza.
- Pensle med egg og dryss eventuelt med oregano og litt ost på toppen.
- Nå er din flotte stjernepizza klar for ovnen. Sett inn midt i ovnen på 225 grader.
- Fordi en stjernepizza er en ekstra tykk pizza må du beregne lenger tid enn for en vanlig pizza. Og fordi alle ovner er forskjellige – bør du følge med og sjekke pizzaen din underveis i stekeprosessen. Ta den ut når du tror den er ferdig.
- Vi stekte vår pizzastjerne i 25 minutter – og da ble den perfekt.