LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Salamiboller med bakt ost

Gjestene kommer garantert til å gispe av glede når du bærer inn disse salamibollene med den bakte osten i midten.

Retten er superenkelt og supergod. Passer godt sammen med tapas eller bare som kosemat.

 

DETTE TRENGER DU:

2 familiepizzabunner, italiensk

0,5 gräddost

1 pk Fuet fra Lille Skinkefabrikk

1 pk Kalamata oliven fra Lille Skinkefabrikk

1 ost – vi har brukt Mont D’Or i treeske, du kan også bruke brie eller camembert

 

SLIK GJØR DU DET:

 

  1. Sett stekovnen på 210 grader over og undervarme.
  2. Ta ut pizzabunnene og la dem hvile på kjøkkenbenken et kvarter. Trill ut deigen og del hver av pizzadeigene i 24 firkanter.
  3. Skjær osten i småbiter ca 1×1 cm og legg en bit på hver firkant. Legg også på en Fuet. Trill ut små boller.
  4. Legg bakepapir på et stekebrett og plasser osten midt på. Husk å ta av lokket og fjern all eventuell plast.
  5. Plasser de små bollene rundt osten i ring etter ring til alle bollene er brukt.
  6. Vips to egg og pensle alle bollene med eggeblandingen.
  7. Sett i ovnen og stek i ca 15 minutter. Følg med, for alle ovner er ulike.
  8. Pynt med herlige, saftige Kalamataolivener. Server mens osten er deilig flytende og be gjestene dyppe de gyllene salamibollene i osten.

 

Tips!

Vil du gjøre en vri på osten kan du stikke noen hull på toppen av osten. Sett osten og treesken på et stykke folie. Hell hvitvin på osten til esken er full. Pakk ost og eske inn i folien og stek som beskrevet over.

 

Drikketips til tapasen

Hva bør du drikke til tapasen? Vi har spurt ekspertene og du kan lese mer om det HER!

 

Har du testet ut vår utrolige STJERNEPIZZA?