LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Deilig hvitløksmajones

DETTE TRENGER DU:

4 eggeplommer
1 ss sitronsaft eller vineddik
1 ts dijonsennep (eller du kan bruke en sennep du har)
2 fedd hvitløk (finpresset)
4 dl druekjerneolje eller solsikkeolje
½ ts salt
¼ ts pepper

 

SLIK GJØR DU DET:

  1. Ta ut ingrediensene i god tid før du skal lage aiolien slik at de får romtemperatur.

  2. Ha eggeplommene, sitron, sennep og hvitløk i en bolle og visp dette sammen.

  3. Spe med olje i en tynn stråle, mens du visper kraftig. Vi bruker stavmikser – noe som er veldig lettvint, men du kan også gjøre det for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

  4. Smak til med salt og pepper til slutt.

 

Tips!

For litt spark i smaksløkene kan du ha i chili. Smak deg frem til hva du synes er passe, men ca en halv chili kan fungere bra.

Tips!

Vil du ha en mildere variant kan du bytte det ene hvitløksfeddet med marinerte, soltørkede tomater. Du trenger ca fem stykker. Denne aiolien får også en fin rødlig farge fra tomatene.