LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Salamifamilien Gelli fra Toscana

Salami er italienske spekepølser laget etter gamle italienske tradisjoner.

Mest vanlig er den spekede versjonen laget av svinekjøtt, men det finnes utallige fantastiske salamipølser i Italia, fra 300 til 600 varianter – litt avhengig av hvem du spør.

Familien Gelli spesialiserer seg på tradisjonelle toscanske oppskrifter som har fulgt slekten i generasjoner. De holder til i den lille byen Ceralto i Toscana, mellom Firenze og Siena.

Kjernen i den berømte salamifamilien er de to brødrene Giampiero og Franco.

Giampiero utdannet seg til slakter, mens lillebroren Franco fortsatt bare var et lite barn. Storebror Giampiero startet sin første slakterbutikk i 1955. Gellifamilien fikk kollektivt blod på tann og gikk helhjertet inn i bransjen. Butikk nummer 2, 3 og 4 ble startet i årene som fulgte.

Lillebror Franco vokste opp, like lidenskapelig som sin storebror, og de to la planer om å starte en salamifabrikk sammen. I 1971 ble drømmen realisert og Gelli Salumi factory stod ferdig!

Og gjett om det ble en suksess!

Slakerbutikkene måtte brødrene avvikle, etter som salamifabrikken bare økte sin popularitet, og salamielskerne var umettelige. Fabrikken har blitt modernisert flere ganger, men det er fortsatt de to brødrene og hele familien Gelli med sin kjærlighet for håndverket og tradisjonene som danner kjernen i virksomheten. I dag jobber det rundt 30 personer hos familien.

Fra Toscana og familien Gelli har vi i Lille Skinkefabrikk hentet den deilige salamien med toscanske urter – Salame Toscano, Finocchiona-salamien smaksatt med den lekreste ville fennikel og den spicye Ventricinaen.

 

LES OGSÅ OM:

Gellifamilien holder til i den lille byen Ceralto i Toscana.

Storebror Giampiero og lillebror Franco Gelli i 1955.

Deilige salamipølser laget på familieoppskrifter som har fulgt slekten i generasjoner.