LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Slik lager du potetpannekake med prosciutto

Potetpannekake og spekemat er den perfekte kombinasjon. Hvorfor?

Ganske enkelt fordi smakene utfyller hverandre.  Potetpannekaken gir en deilig, mild base for den smakfulle prosciuttoen. Du kan selvfølgelig bruke en salami eller en chorizo på toppen om du heller vil det.

For å gjøre smaken enda mer spennende har vi også laget en enkel tartarsaus som gir et ekstra smakskick til kombinasjonen. Den syrlige sausen kan du servere ved siden av eller legge på potetpannekaken.

Glutenfri potetpannekake eller ikke

Selve potetpannekaken har vi laget glutenfri denne gangen – fordi vi ofte får besøk av noen som reagerer på gluten. Vi kjøpte havremel og quinoamel på vanlig matvarebutikk – og smaken ble topp! Vil du ikke ha potetpannekaken glutenfri kan du bytte melsortene med hvetemel og byggmel.

Oppskriften er nok til et dypt stekebrett i en vanlig ovn. Vil du variere kan du dele røren i to og bruke f.eks. springformen du vanligvis bruker til kakebakst eller andre former.

Rund eller firkantet?

Vi har forsøkt begge deler og anbefaler den største formen om du skal lage til mange. Da er det lett å snitte den opp i firkanter og pynte hver og en av dem.

Se bildene for en trinn-for-trinn-forklaring så ser du hvordan vi har laget den.

Og vil du dele din potetpannekake med oss på Instagram eller Facebook blir vi kjempeglade!

Merk bildet med #lilleskinkefabrikk

 

Ovnsbakt potetpannekake

– med prosciutto!

DETTE TRENGER DU:

3 egg

5 dl melk

1,5 dl havremel (bytt til hvetemel, om du ikke vil lage glutenfri pannekake)

1,5 dl quinoamel (bytt til byggmel, om du ikke vil lage glutenfri pannekake)

1 ts salt

10 poteter

25 g smør

fersk timian, salt og pepper til å drysse over potetpannekaken

 

Til sausen:

1 beger Creme Fraiche

2 ss kapers + mer hvis du liker kapers

0,5 sitron – saften av denne

2 ss hakkede, ferske timianblader

2 vårløk, finhakket

salt og pepper

Til servering

1 pk Prosciutto Crudo fra Lille Skinkefabrikk (eller annen spekemat)

1 pk frosne erter eller ferske sukkererter

Valgfri salat

 

SLIK GJØR DU DET:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.

  2. Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Vi lot skallet være på fordi det gir både god smak og ekstra vitaminer.

  3. Visp sammen egg og melk og tilsett mel og salt til pannekakerøren. La den svelle på benken en halvtime.

  4. Kle et dypt stekebrett med bakepapir. Hell røren forsiktig i formen og legg potetene pent i rader oppe i røren. Dryss over med salt og pepper, samt kvister med timian.

  5. Sett potetpannekaken midt i ovnen og la den steke i 25 minutter. Skjær smøret i tynne skiver og legg på toppen av pannekaken og sett den inn i ovnen igjen i 5 minutter. Potetene skal være helt møre og lette å stikke gjennom når pannekaken er ferdig. Er de litt harde – la potetpannekaken stå litt lenger i ovnen.
  6. Mens potetpannekaken står og kjøler seg ned kan du lage sausen. Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
  7. Når du skal servere potetpannekaken skjærer du den opp i porsjonsbiter, har på en god teskje med saus og setter en skive prosciutto på toppen. Pynt med erter, ekstra kapers og kanskje litt timianblader. Server med salat!

 

TIPS!

Lager du potetpannekaken i en springform kan du godt servere den på et kakefat med stett. Det ser lekkert ut. Du kan også pynte med salat midt i kaken.

Se bildene

Her har vi brukt denne deilige prosciutto'en