Juletrepizza?
Har du aldri hørt om juletrepizza? Ikke vi heller – derfor bestemte vi oss for å lage en!
Når man har julestemning til langt opp over ørene selv om det er lenge til den store dagen, må man finne på noe for å få utløp for all disse fine førjulsfølelsene.
Ha det moro!
Her i Lille Skinkefabrikk sitt oppskriftskjøkken bestemte vi oss for å leke litt med maten. En gjenganger hos oss, og jeg vedder på at det er det hos mange andre også, er pizza. Derfor tenkte vi å lage en julevariant – og denne gangen ble det en juletrepizza. Kult, ikke sant?
Men har du forresten sett vår berømte stjerne-pizza??? Oppskriften finner du HER!
Så gjør vi så når vi pynter vårt tre
Det første vi tenkte var at treet måtte være grønt – så da ble pesto løsningen. Det beste er å lage sin egen pesto, men fordi vi hadde litt lite tid, jukset vi med en ferdigkjøpt en. Det kan du også gjøre, men har du tid – smaker hjemmelaget pesto aller best.
Ikke laget vi deigene selv heller, men kjøpte ferdige langpanne-pizzadeiger. Vi er opptatt av matsvinn, så vi kastet ikke deigen vi fikk til overs, men brukte den til å surre grillpølser inn i.
Pynten er fra våre deilige tapas-skåler som du finner i Rema 1000-butikkene over hele landet. I utgangspunktet kan du bruke alle, men denne gangen ble det de nye Kalamata-olivenene, champignon og chorizo-pølsene til Lille Skinkefabrikk som fikk være med.
Juletrepizzaen blir en slags blanding av pizza og deilig pestobrød.
TIL JULETREPIZZA TRENGER DU:
- Pizzadeig (vi brukte 2 ferdig, stor italiensk familiepizzadeig)
- 200 g pesto, 1 boks eller lag din egen
- Salami fra Toscana, 0,5 pakke fra Lille Skinkefabrikk
- Chorizo, 0,5-1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
- Kalamata olivener, 1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
- Champignon, 1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
- Revet ost
- Litt fersk rosmarin
- Små cherrytomater
SLIK LAGER DU JULETREPIZZA:
-
Sett stekeovnen på 200 grader.
-
Rull ut begge pizzadeigene på bakepapirene som følger med. Skjær ut en stor juletrefigur på begge og ta bort overflødig deig. Legg en pizzadeig på et stekebrett.
-
Smør pesto på pizzajupletreet ditt. Fordel så Salami fra Toscana, Chorizo og ost utover treet.
-
Legg deig nr 2, ferdig utskåret som et juletre, over den første deigen og ta av bakepapiret.
-
Kutt greiner på juletrepizzaen på begge sider. Ta tak i de nederste grenene og vri rundt en gang eller to. Fortsett oppover.
- Pensle lett med rester av pestoen over juletreet. Pynt med Chorizo, Kalamata olivener og champignoner.
- Stikk ut stjerner fra den overflødige deigen og legg ved siden av treet på stekebrettet. Nå er det pyntede treet klart for ovnen.
- Stjernene må tas ut før pizzaen – og trenger kanskje en 5-7 minutter. Fordi deigen er dobbel trenger juletrepizzaen lenger tid i ovnen for å bli gjennomstekt enn en vanlig pizza. Men fordi alle ovner er forskjellige – foreslår vi at du setter på 15 minutter – ser an pizzaen – øker med 5 minutter eller mer, til du ser at pizzaen er ferdig.
- Ta ut av ovnen. Pynt med stjerne i toppen og cherrytomater – de ser litt ut som små julekuler! Og server!
Tips! Juletrepizzaen kan du fylle med hva du vil. Er du ikke så glad i pesto, kan du bruke vanlig pizzasaus.
Har du lyst til å lese mer om juletradisjoner i Norge kan du klikke HER!




