LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Juletrepizza med pesto

Juletrepizza?

Har du aldri hørt om juletrepizza? Ikke vi heller – derfor bestemte vi oss for å lage en!

Når man har julestemning til langt opp over ørene selv om det er lenge til den store dagen, må man finne på noe for å få utløp for all disse fine førjulsfølelsene.

Ha det moro!

Her i Lille Skinkefabrikk sitt oppskriftskjøkken bestemte vi oss for å leke litt med maten. En gjenganger hos oss, og jeg vedder på at det er det hos mange andre også, er pizza. Derfor tenkte vi å lage en julevariant – og denne gangen ble det en juletrepizza. Kult, ikke sant?

Men har du forresten sett vår berømte stjerne-pizza??? Oppskriften finner du HER!

 

Så gjør vi så når vi pynter vårt tre

Det første vi tenkte var at treet måtte være grønt – så da ble pesto løsningen. Det beste er å lage sin egen pesto, men fordi vi hadde litt lite tid, jukset vi med en ferdigkjøpt en. Det kan du også gjøre, men har du tid – smaker hjemmelaget pesto aller best.

Ikke laget vi deigene selv heller, men kjøpte ferdige langpanne-pizzadeiger. Vi er opptatt av matsvinn, så vi kastet ikke deigen vi fikk til overs, men brukte den til å surre grillpølser inn i.

Pynten er fra våre deilige tapas-skåler som du finner i Rema 1000-butikkene over hele landet. I utgangspunktet kan du bruke alle, men denne gangen ble det de nye Kalamata-olivenene, champignon og chorizo-pølsene til Lille Skinkefabrikk som fikk være med.

Juletrepizzaen blir en slags blanding av pizza og deilig pestobrød.

 

TIL JULETREPIZZA TRENGER DU:

 

  • Pizzadeig (vi brukte 2 ferdig, stor italiensk familiepizzadeig)
  • 200 g pesto, 1 boks eller lag din egen
  • Salami fra Toscana, 0,5 pakke fra Lille Skinkefabrikk
  • Chorizo, 0,5-1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
  • Kalamata olivener, 1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
  • Champignon, 1 boks, fra Lille Skinkefabrikk
  • Revet ost
  • Litt fersk rosmarin
  • Små cherrytomater

 

 

SLIK LAGER DU JULETREPIZZA:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.

  2. Rull ut begge pizzadeigene på bakepapirene som følger med. Skjær ut en stor juletrefigur på begge og ta bort overflødig deig. Legg en pizzadeig på et stekebrett.

  3. Smør pesto på pizzajupletreet ditt. Fordel så Salami fra Toscana, Chorizo og ost utover treet.

  4. Legg deig nr 2, ferdig utskåret som et juletre, over den første deigen og ta av bakepapiret.

  5. Kutt greiner på juletrepizzaen på begge sider. Ta tak i de nederste grenene og vri rundt en gang eller to. Fortsett oppover.

  6. Pensle lett med rester av pestoen over juletreet. Pynt med Chorizo, Kalamata olivener og champignoner.
  7. Stikk ut stjerner fra den overflødige deigen og legg ved siden av treet på stekebrettet. Nå er det pyntede treet klart for ovnen.
  8. Stjernene må tas ut før pizzaen – og trenger kanskje en 5-7 minutter. Fordi deigen er dobbel trenger juletrepizzaen lenger tid i ovnen for å bli gjennomstekt enn en vanlig pizza. Men fordi alle ovner er forskjellige – foreslår vi at du setter på 15 minutter – ser an pizzaen – øker med 5 minutter eller mer, til du ser at pizzaen er ferdig.
  9. Ta ut av ovnen. Pynt med stjerne i toppen og cherrytomater – de ser litt ut som små julekuler! Og server!

 

Tips! Juletrepizzaen kan du fylle med hva du vil. Er du ikke så glad i pesto, kan du bruke vanlig pizzasaus.

 

Har du lyst til å lese mer om juletradisjoner i Norge kan du klikke HER!