LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Koldtbord

med spekemat i sentrum

Koldtbord er perfekt når du skal samle mange rundt bordet!

Det er så hyggelig å være sammen og spise sammen, men det kan også være litt stress. For hva skal man spise?

Et koldtbord er alltid en god løsning! Her kan du lage forskjellige ting som flest mulig liker. Alle kan kose seg og forsyne seg med sine favoritter.

Når du skal legge opp et koldtbord så er det lurt å ikke gjøre det for komplisert. Det er jo meningen at alle skal kose seg på festdagen – også du! Derfor bør du legge det opp slik at noe er enkelt å lage, noe kan lages på forhånd, noe kan kanskje lages halvferdig og bare pyntes på selve dagen.

Vårt beste tips til koldtbordet er spekemat! Her er det noe alle liker med prosciutto og salami med ulike smakstilsetninger.

Vannmelonpizza

Det finnes mange måter å presentere spekemat på når du skal lage koldtbord, men vi elsker denne sommerlige og vakre vannmelonpizzaen med salami og fetaost!  Så lettvint og lekkert!

Selvfølgelig kan du også legge opp spekematen på den tradisjonelle måten i tillegg.

 

Lekre terter

Noe som alltid gjør suksess er deilige terter med prosciutto, chevre og pære! Kanskje tenker du, nei, jeg kan ikke bake terter. Det er også alt for mye stress. Men vi kan forsikre deg om at dette er verdens enkleste og beste terter som alle får til. Ikke tar det mye tid heller. Det som kanskje tar lengst tid er å la de ferdige butterdeigsplatene tine!

 

Godt brød

På koldtbordet bør det alltid være brød av en eller annen slag. Her kan du selvfølgelig kjøpe brød, det finnes mange gode på butikk og hos bakeren, men har du tid så bak litt selv. Du kan jo eventuelt bake og fryse ned i forkant for å spare tid når festen nærmer seg.

Hva med deilige innbakte horn med fennikelsalami?

Eller kanskje en foccacia som kan brytes i biter og serveres med aioli du kan dyppe i? Nam!

Salater til mange

Når det gjelder salater kan du mikse sammen alle slags grønnsaksfavoritter og servere på et koldtbord. Vi lager gjerne en lett og spennende fennikel og appelsinsalat som passer godt til spekematen.

Eller vi går for en helgrønn bønnesalat med aspargesbønner, som vi fikk inspirasjonen til etter et besøk på den kjente tapasrestauranten i Oslo, Delicatessen! Kjempegodt til skinker og salami.

Drikke til koldtbord

Man kan ofte lure på hva som er riktig å drikke til koldtbord og mange forskjellige smaker. Og hva er det beste å drikke til spekemat?

Det lurte vi på også og derfor laget vi en liten guide du kan lese HER!

Vi ønsker deg en fin fest og håper dere koser dere med mat og godt selskap.

Vannmelonpizza med salami
Terte med prosciutto og chevre
Innbakte horn servert