LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Romantisk ovnsbakt omelett

Ovnsbakt omelett er en enkel og deilig rett. Har du ikke laget omelett i ovnen før – så kan vi love at det ikke er vanskelig i det hele tatt.

En særlig smart ting med ovnsbakt omelett er at du kan bruke hvilken form du vil! Her har vi valgt en hjerteform – som er perfekt til Valentine’s Day – eller en annen dag du vil vise kjæresten din litt ekstra oppmerksomhet.

En annen kul ting er at du kan sette en liten ildfast form inne i den store formen. På den måten kan du servere pesto, som vi har valgt her – eller en majones, aioli, tzatziki, en annen saus – eller kanskje litt olivener?

Lyst på mere inspirasjon? Sjekk ut vannmelonpizza med feta og spekemat eller kanskje en stjernepizza?

 

DU TRENGER:

6 egg

6 ss vann

1 glass grønn pesto

1 vårløk

0,5 rød chili

4 ss revet ost

0,5 ts salt

0,5 ts pepper

Prosciutto fra Lille Skinkefabrikk

1 pk ferdigskåret Fuet fra Lille Skinkefabrikk

Litt grønn salat og jordbær til pynt

 

SLIK GJØR DU DET:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader. Du trenger en hjerteformet kakeform og en liten ildfast form.

  2. Finhakk vårløk og chili. Knekk 6 egg i en bolle og ha i 6 ss kaldt vann, salt og pepper. Visp godt med en gaffel.

  3. Smør hjerteformen inni og den lille formen utenpå. Sett den lille formen inni den hjerteformede.

  4. Hell omelettblandingen i hjerteformen og strø over vårløk, chili og ost. Sett formen inn midt i ovnen.

  5. Omeletten trenger ca 20 minutter i ovnen, men det varierer litt fra ovn til ovn.

  6. Ta ut omeletten når den er ferdig stekt og la den kjøle seg litt ned før du forsiktig løsner og fjerner hjerteformen. Ha pestoen i den tomme, ildfaste formen.

  7. Rull prosciuttoskivene til roser og pynt med disse og skivet Fuet-pølse langs kanten. Ha på litt grønt og jordbær langs kanten.

  8. Server med brød.

     

    Tips! Passer godt til en matbit med kjæresten, men er også fin til koldtbord – til en venninnekveld.