Ovnsbakt omelett er en enkel og deilig rett. Har du ikke laget omelett i ovnen før – så kan vi love at det ikke er vanskelig i det hele tatt.
En særlig smart ting med ovnsbakt omelett er at du kan bruke hvilken form du vil! Her har vi valgt en hjerteform – som er perfekt til Valentine’s Day – eller en annen dag du vil vise kjæresten din litt ekstra oppmerksomhet.
En annen kul ting er at du kan sette en liten ildfast form inne i den store formen. På den måten kan du servere pesto, som vi har valgt her – eller en majones, aioli, tzatziki, en annen saus – eller kanskje litt olivener?
Lyst på mere inspirasjon? Sjekk ut vannmelonpizza med feta og spekemat eller kanskje en stjernepizza?
DU TRENGER:
6 egg
6 ss vann
1 glass grønn pesto
1 vårløk
0,5 rød chili
4 ss revet ost
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
Prosciutto fra Lille Skinkefabrikk
1 pk ferdigskåret Fuet fra Lille Skinkefabrikk
Litt grønn salat og jordbær til pynt
SLIK GJØR DU DET:
-
Sett stekeovnen på 180 grader. Du trenger en hjerteformet kakeform og en liten ildfast form.
-
Finhakk vårløk og chili. Knekk 6 egg i en bolle og ha i 6 ss kaldt vann, salt og pepper. Visp godt med en gaffel.
-
Smør hjerteformen inni og den lille formen utenpå. Sett den lille formen inni den hjerteformede.
-
Hell omelettblandingen i hjerteformen og strø over vårløk, chili og ost. Sett formen inn midt i ovnen.
-
Omeletten trenger ca 20 minutter i ovnen, men det varierer litt fra ovn til ovn.
-
Ta ut omeletten når den er ferdig stekt og la den kjøle seg litt ned før du forsiktig løsner og fjerner hjerteformen. Ha pestoen i den tomme, ildfaste formen.
-
Rull prosciuttoskivene til roser og pynt med disse og skivet Fuet-pølse langs kanten. Ha på litt grønt og jordbær langs kanten.
-
Server med brød.
Tips! Passer godt til en matbit med kjæresten, men er også fin til koldtbord – til en venninnekveld.




