Pizzasnurrer med rød pesto og spicy salami Ventricina er som andre pizzasnurrer – bare bedre, synes vi!
Du kan velge din favorittsalami til denne pizzasnurrekaken. Men vi har brukt Ventricina-salami for ekstra kick. Det ble kjempegodt.
I stedet for pizzadeig har vi brukt rundstykkedeig – noe som gjør pizzasnurrene luftigere og det blir litt mer mat i dem. Men har du lite tid eller ikke gidder lage ekstra deig – så bruk en ferdig pizzadeig.
Pizzasnurrer er deilige å spise rett fra ovnen, men også fine å ha i matpakken. Du kan også fryse dem og ta opp en eller to når du er fysen på noe godt.
Pizzasnurrer med Ventricina salami
1 kg hvetemel
50 gr gjær
2 ts bakepulver
100 gr smør
2 ts sukker
2 ts salt
3 dl vann
4 dl helmelk
1 glass rød pesto (kan byttes med pizzasaus)
1 pk spicy salami Ventricina
1 pk gulost i skiver
- Bland hvetemel og bakepulver. Smøret smuldres i melblandingen.
- Gjæret løses opp i lunken melk. Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
- La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
- Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt. Del deigen i 2. Kjevle ut hvert emne i rektangler.
- Når deigen er tynn og rektangulær kan du smøre et lag med pesto på deigen. Først legger du et lag med salami og så er det gulostens tur.
- Rull rektangelet slik at du får en lang rullepølse. Skjær pølsen i passe biter og plasser pizzasnurrene dine i en kakeform.
- Ikke sett snurrene alt for tett sammen – for nå skal de heve i 30-45 minutter, gjerne under klede. Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten din.
- Pizzasnurrer stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 15 til 17 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med!


