LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Pizzasnurrer

med spicy salami Ventricina og pesto

Pizzasnurrer med rød pesto og spicy salami Ventricina er som andre pizzasnurrer – bare bedre, synes vi!

Du kan velge din favorittsalami til denne pizzasnurrekaken. Men vi har brukt Ventricina-salami for ekstra kick. Det ble kjempegodt.

I stedet for pizzadeig har vi brukt rundstykkedeig – noe som gjør pizzasnurrene luftigere og det blir litt mer mat i dem. Men har du lite tid eller ikke gidder lage ekstra deig – så bruk en ferdig pizzadeig.

Pizzasnurrer er deilige å spise rett fra ovnen, men også fine å ha i matpakken. Du kan også fryse dem og ta opp en eller to når du er fysen på noe godt.

Pizzasnurrer med Ventricina salami

Du trenger:

 

1 kg hvetemel

50 gr gjær

2 ts bakepulver

100 gr smør

2 ts sukker

2 ts salt

3 dl vann

4 dl helmelk

1 glass rød pesto (kan byttes med pizzasaus)

1 pk spicy salami Ventricina

1 pk gulost i skiver

 

Slik gjør du det

 

  1. Bland hvetemel og bakepulver. Smøret smuldres i melblandingen.
  2. Gjæret løses opp i lunken melk. Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
  3. La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter.
  4. Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt. Del deigen i 2. Kjevle ut hvert emne i rektangler.
  5. Når deigen er tynn og rektangulær kan du smøre et lag med pesto på deigen. Først legger du et lag med salami og så er det gulostens tur.
  6. Rull rektangelet slik at du får en lang rullepølse. Skjær pølsen i passe biter og plasser pizzasnurrene dine i en kakeform.
  7. Ikke sett snurrene alt for tett sammen – for nå skal de heve i 30-45 minutter, gjerne under klede. Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten din.
  8. Pizzasnurrer stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 15 til 17 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med!
Salamisnurrer med fennikelsalami og rød pesto.