LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Saftig og sprø focaccia

DU TRENGER:

4 dl vann (ca 37 grader)
1 pk tørrgjær
8 dl hvetemel
2 ss olivenolje + litt ekstra til å ha oppå brødet.
1 ts salt
1 ts sukker
Havsalt til å strø oppå brødet
Fersk rosmarin

SLIK GJØR DU DET:

  1. Bland alle de tørre ingrediensene, dvs tørrgjær, hvetemel, salt og sukker i en bolle.

  2. Tilsett vann og olje og rør rundt til det er blandet, men du trenger ikke elte. Deigen er ganske klissete, men ikke ha i mer mel.

  3. Sett deigen til heving under plast. Den skal bli ca dobbel så stor.

  4. Smør en langpanne – eller dekk med bakepapir.

  5. Ha litt olje på hendene før du hvelver deigen din ut i langpannen. Klapp den utover med hendene.

  6. Sett ovenen på 230 grader.

  7. La foccaciaen etterheve i ca en halv time.

  8. Lag groper i foccaciaen med fingrene og ringle over litt olivenolje. Til slutt drysser du over litt havsalt og rosmarin.

  9. Sett brødet midt i ovnen i ca 15 minutter, kanskje må du gi det 20, det kommer litt an på ovnen din. Brødet skal være gyldenbrunt, ha sprø skorpe og ha en hul lyd når du banker på det.

  10. Ta brødet ut og la det avkjøle seg på rist.