DU TRENGER:
4 dl vann (ca 37 grader)
1 pk tørrgjær
8 dl hvetemel
2 ss olivenolje + litt ekstra til å ha oppå brødet.
1 ts salt
1 ts sukker
Havsalt til å strø oppå brødet
Fersk rosmarin
SLIK GJØR DU DET:
-
Bland alle de tørre ingrediensene, dvs tørrgjær, hvetemel, salt og sukker i en bolle.
-
Tilsett vann og olje og rør rundt til det er blandet, men du trenger ikke elte. Deigen er ganske klissete, men ikke ha i mer mel.
-
Sett deigen til heving under plast. Den skal bli ca dobbel så stor.
-
Smør en langpanne – eller dekk med bakepapir.
-
Ha litt olje på hendene før du hvelver deigen din ut i langpannen. Klapp den utover med hendene.
-
Sett ovenen på 230 grader.
-
La foccaciaen etterheve i ca en halv time.
-
Lag groper i foccaciaen med fingrene og ringle over litt olivenolje. Til slutt drysser du over litt havsalt og rosmarin.
-
Sett brødet midt i ovnen i ca 15 minutter, kanskje må du gi det 20, det kommer litt an på ovnen din. Brødet skal være gyldenbrunt, ha sprø skorpe og ha en hul lyd når du banker på det.
-
Ta brødet ut og la det avkjøle seg på rist.