LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Slik lager du supergode salami fritters

Salami fritters – lapper – eller pannekaker, om du vil er supergode rett fra stekepanna!

En riktig smaksbombe av en kosemat som er enkel og kjapp å lage. Både barn og voksne digger salami fritters og vil gjerne den snart skal stå på menyen igjen.

Disse små pannekakene er fylt med mye grønnsaker, fetaost og litt salami fra Toscana. Det fine med salamien er at litt salami gir myyyyye smak.

Er du klar for oppskriften? Her kommer verdens enkleste salami fritters med feta og squash, servert med en deilig urtesaus.

Og vil du dele din mat du lager med våre produkter med oss på Instagram eller Facebook blir vi kjempeglade!

Merk bildene dine med #lilleskinkefabrikk

 

Salami fritters

med squash & feta!

TIL SALAMI FRITTERS TRENGER DU:

2 squash

50 g erter

60 g Salami fra Toscana

3 egg

3 vårløk

70 g feta

1 ts bakepulver

120 g mel

salt

pepper

 

Til sausen:

1 beger Creme Fraiche eller rømme

Masse urter! Vi brukte både basilikum, mynte og koriander

0,5 lime, både saften og skallet (bare det grønne)

salt og pepper

 

SLIK LAGER DU SALAMI FRITTERS:

  1. Riv squashen grovt, legg den i et stort dørslag, strø litt salt over blandingen og la den stå i minst 15 minutter.

  2. Finkutt vårløk og salami og smuldre fetaosten i mindre biter. Bland mel og bakepulver. Ertene kan du ta ut av frysen og gi et kjapt oppkok, før du heller vannet fra.

  3. Press ut så mye vann som mulig at squashen og ha den revne grønnsaksmassen i en bolle. Ha i erter, salami, vårløk og fetaost.

  4. Visp eggene lett sammen og ha i blandingen. Rør godt og tilsett hvetemel og bakepulver. Rør blandingen godt sammen for å unngå melklumper. Salte og pepre forsiktig, for både salamien og fetaosten inneholder en del salt.

  5. La blandingen stå og svelle litt på benken, mens du lagre sausen.
  6. Ta en god håndfull av hver av urtene og finhakk disse sammen med ca 1/5 del av Creme Fraichen. Bruk gjerne en stavmikser. Tilsett litt limesaft og kjør blandingen til den er som en puré! Vend din grønne puré inn i resten av creme fraichen.
  7. Nå er røren klar for steking. Ha olje eller smør i panna på middels varme og hell opp små pannekaker av ønsket størrelse, en 3 – 4 stykker i en store stekepanne. Stekes gyldne på hver side.
  8. Serveres med grønn saus og ekstra båter med lime.

 

TIPS!

Squash fritters er perfekte som middag, helgekos, som egen rett på et større koldtbord og de er finfine i matpakken – om det skulle være flere igjen dagen etter.

Salami Fritters by SmakenavOslo.no
Salami Fritters by SmakenavOslo.no
Salami Fritters by SmakenavOslo.no
Salami Fritters by SmakenavOslo.no