LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Slik lager du enkelt

terte med prosciutto og chevre

Terte med prosciutto er en rett som ser superlekker ut og som du lett kan fikse på en-to-tre!

Trikset er frosne butterdeigsplater – og her skal du få den enkle oppskriften på terte med spekeskinke.

Får du gjester overraskende på besøk – eller vil du lage deilig mat uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet? Da er disse smakfulle tertene noe vi kan anbefale på det varmeste. Det er ikke få gjester som har latt seg imponere av disse enkle, men gode tertene våre.

Vi har valgt å kombinere noen smaker som fungerer kjempegodt sammen: Salt chevre og søt pære blir bakt i ovnen på gyllen, sprø butterdeig med litt honning på.

Når de deilige tertene har avkjølt seg litt legger du på litt salat og tynne skiver med prosciutto. Med olivenolje og pepper blir tertene perfekte!

Vi har laget tertene såpass store at en er passelig som en lunsjrett med litt ekstra salat til, men du kan godt lage dem mindre og servere dem som tapas i selskap.

Er du overbevist og klar for å bake?

Terte med prosciutto og chevre

Dette trenger du:

2 små plater med frossen butterdeig

1 chevre

1 pære

1 pk Premium Prosciutto fra Parma

1 ss flytende honning

Pepper

Olivenolje

Litt salat

Slik gjør du det:

  1. Ta butterdeigplatene ut av frysen og la dem tine i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Legg platene på et bakepapir. Prikk en firkant med gaffel midt i firkanten, men la det være igjen en uprikket ramme på 1,5 centimeter.
  3. Skjær pæren i tynne skiver og legg på den prikkede delen av platene. Smuldre chevre over pæreskivene og ringle honningen på toppen.
  4. Sett brettet inn i stekeovnen og la steke i 15 minutter til butterdeigen er gyllen. Følg med, for alle ovner er forskjellige.
  5. Ta tertene ut av ovnen og la dem avkjøle seg noen minutter. Legg på salat og prosiutto på tertene, ha på litt olivenolje og dryss med pepper.
  6. Server tertene lunkne.
Terte med prosciutto og chevre