LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Aioli

Deilig hvitløksmajones. En klassiker på tapasbordet.


Slik gjør du:

En aioli passer til alt. Du kan bruke den som saus, i sandwich og til dip. Vil du ha en mildere variant kan du bytte det ene hvitløksfeddet med marinerte, soltørkede tomater i oppskriften vår. Du trenger ca fem stykker. Aiolien vil da få en fin rødlig farge fra tomatene.

 

Framgangsmåte:

Ta ut ingrediensene i god tid før du skal lage aiolien slik at de får romtemperatur.

Ha eggeplommene, sitron, sennep og hvitløk i en bolle og visp dette sammen.

Spe med olje i en tynn stråle, mens du visper kraftig. Vi bruker stavmikser – noe som er veldig lettvint, men du kan også gjøre det for hånd eller i en kjøkkenmaskin.

Smak til med salt og pepper til slutt.

TIPS:
For litt spark i smaksløkene kan du ha i chili. Smak deg frem til hva du synes er passe, men ca en halv chili kan fungere bra.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her