Aioli
Deilig hvitløksmajones. En klassiker på tapasbordet.
Slik gjør du:
En aioli passer til alt. Du kan bruke den som saus, i sandwich og til dip. Vil du ha en mildere variant kan du bytte det ene hvitløksfeddet med marinerte, soltørkede tomater i oppskriften vår. Du trenger ca fem stykker. Aiolien vil da få en fin rødlig farge fra tomatene.
Framgangsmåte:
Ta ut ingrediensene i god tid før du skal lage aiolien slik at de får romtemperatur.
Ha eggeplommene, sitron, sennep og hvitløk i en bolle og visp dette sammen.
Spe med olje i en tynn stråle, mens du visper kraftig. Vi bruker stavmikser – noe som er veldig lettvint, men du kan også gjøre det for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Smak til med salt og pepper til slutt.
TIPS:
For litt spark i smaksløkene kan du ha i chili. Smak deg frem til hva du synes er passe, men ca en halv chili kan fungere bra.