Aspargesbønnesalat
Enkel og frisk bønnesalat, à la Delicatessen. Lag den enkelt selv!
Slik gjør du:
Denne enkle og knallgode salaten smakte vi første gangen på tapasrestauranten Delicatessen i Oslo. Denne lille retten er frisk og nydelig i seg selv men passer også perfekt som tilbehør til andre retter eller sammen med spekemat på et tapasbord. Du lager den enkelt hjemme.
Framgangsmåte:
Fjern harde ender fra bønnene.
Legg bønnene i kokende vann og la dem koke i 2-3 minutter til de er møre.
Slå av vannet og skyll bønnene kjapt under iskaldt vann i springen for å stoppe kokeprosessen.
Finhakk sjoalottløken og bland sammen med sitronsaft, olivenolje og sitronskall. Smak til med salt og pepper.
Vend inn oljeblandingen i bønnene.
Servér på fat og dryss litt sesamfrø over til pynt. Du kan også legge ved noen sitronbåter.
TIPS:
Husk å vaske sitronen godt i varmt vann og bruk kun det ytterste gule skallet.