LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Drikke til spekemat

Hva skal du drikke til spekemat? Og til et måltid med flere ulike småretter? Vi har svaret.


Drikke til spekemat:

Hva skal man drikke til spekemat? Vi i Lille Skinkefabrikk synes ikke man trenger å gjøre det så vanskelig, så vi anbefaler vanligvis å drikke det du vet du liker fra før!

Men her er noen forslag fra Vinmonopolet til hva som passer godt sammen med spekemat.

Musserende vin: En vin med bobler har ofte høy friskhet og en livlig munnfølelse. Det er en vintype som ikke gjør så mye av seg samtidig som den takler en del smak. Velg gjerne en Cava fra Spania eller en Crémant fra Frankrike.

Rødvin: Velg en vin uten for mye tannin. Gå heller for en fruktig, lett rødvin og server den gjerne litt avkjølt.

Hvitvin: En fruktig og frisk hvitvin passer til mye forskjellig mat. Sats på en med litt konsentrasjon og god fruktighet. Chenin Blanc fra Sør-Afrika, Albariño fra Spania eller hva med en Riesling fra Tyskland?

Øl: Prøv et øl med lyst maltpreg og moderat bitterhet, ellers kan også en saison eller pale ale også være fint til.

Sherry: I Spania drikker de tørr sherry til tapas. En lys slank variant som Fino eller Manzanilla smaker godt til.

Alkoholfritt: En fruktig og frisk eplemost er deilig til smaksrik mat.

Kilde: vinmonopolet.no

TIPS:
Mange tyr helst til rødvin når det kommer til spekemat, men det passer faktisk aller best med hvitvin og gjerne bobler.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her