Fennikel- og appelsinsalat
Friskere blir det ikke!
Slik gjør du:
En frisk salat som passer perfekt til spekemat og tapas.
Framgangsmåte:
Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver og legg dem i en skål, slik at du samler opp appelsinsaften.
Vask og rens fennikelen. Skjær bort misfargede og grove deler før du skjærer den i så tynne skiver du klarer. Bruk gjerne en mandolin om du har.
Skjær rødkålen i tynne strimler og skyll ruccolaen.
Samle fennikel, rødkål og ruccola i en salatbolle. Vend inn olivenoljen og appelsinsaften som har rent av appelsinskivene, og smak til med havsalt og friskkvernet pepper.
Vend forsiktig inn appelsinskivene og dryss granateplekjernene over til slutt.
TIPS:
Test gjerne ut blodappelsiner i denne retten. Du kan også bruke rosiner og hakkede valnøtter på toppen.