Innbakte horn med fennikelsalami og ost
Lukten av innbakte horn når de kommer varme ut fra ovnen – er helt fantastisk. De er kosemat og helt nydelig å mumse på mens de enda er lunkne. Innbakte horn er også perfekte å ha med i matpakken, eller du kan fryse dem og kose deg med dem senere.
Slik gjør du:
Fylt med deilig spekemat og ost, er disse innbakte godsakene et lite måltid i seg selv. Men innbakte horn er også knallgode til supper eller salater. Klar for baking?
Framgangsmåte:
Bland hvetemel og bakepulver.
Smøret smuldres i melblandingen.
Gjæret løses opp i lunken melk.
Alt blandes sammen og eltes godt, fint å bruke kjøkkenmaskin.
La deigen heve til dobbel størrelse, 30-40 minutter
Ta deigen ut av bollen og ut på bakebordet ditt.
Her deler du opp i tre emner og kjevler dem flatt ut i sirkler. Når du har en sirkel klar legger du først et lag prosciutto og så et lag med ost oppå der igjen.
Skjær sirkelen i 8 pizzastykker. Så ruller du stykkene fra den tykkeste enden mot den tynneste, slik at du får et horn.
Sørg for at enden, den lille tuppen, blir liggende på undersiden av hornet. På den måten holder hornene fasongen.
La hornene heve i romtemperatur i 30-45 minutter, gjerne under klede. Pass på at det ikke trekker på gjærbaksten!!!
Pensle med egg og dryss med frø etter smak (vi brukte sesamfrø) rett før du setter dem i ovnen.
Stekes på nederste rille på 190-200 grader til de er passe brune/gyldne. 12 til 15 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med!
TIPS:
For mer smak kan du smøre på et lag med god sennep, pesto eller kanskje aioli på bunnene før du ruller sammen hornene.