Patatas bravas
Småpoteter med hissig saus. Spansk tapas er ikke det samme uten denne tapasretten.
Slik gjør du:
Patatas bravas hører alltid med på tapasbordet. Servéres med hissig saus og gjerne hjemmelaget alioli.
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask potetene, men la dem beholde skallet på.
Vend potetene i 2 ss olivenolje og dryss med salt og pepper.
Legg potetene på et bakepapir på et stekebrett og sett dem midt i varm ovn i 40-50 minutter, avhengig av størrelse.
Ha 3 ss olivenolje i en gryte og tilsett løken. La den steke til den er myk.
Ha i resten av ingrediensene og rør rundt til sausen koker opp.
La sausen småputre i rundt 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server potetene med sausen ved siden av, så folk kan blande selv, eller bland saus og poteter og server.
TIPS:
Sett tannpirkere på bordet, så gjestene kan ta en potetterning på tannpirkeren og dyppe rett i den gode sausen.