LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Potetsalat med mynte og sitron

Potetsalat er det perfekte følget til spekemat. Her i Norge har vi lange tradisjoner for denne kombinasjonen – potet og spekemat! Og det er jo selvfølgelig fordi det er så godt!


Slik gjør du:

Det finnes mange potetsalater å få kjøpt, men vi synes det er aller best med en vi lager selv. Og så er det jo så enkelt. Her får du oppskrift på en av våre favoritter når det kommer til potetsalat. Litt fresh og kanskje annerledes enn det du er vant til med mynte og sitron i, men så utrolig deilig. Reddikene gir herlig krønsj til denne potetsalaten.

Vi har laget oppskriften til en kilo poteter, men du kan lett doble eller triple den om du skal lage mat til mange. Denne potetsalaten passer godt på et koldtbord.

 

Framgangsmåte:

Kok potetene. Hell av vannet og la dem stå i gryten og dampe av seg litt.

Del potetene opp i passelige biter mens de fremdeles er varme. Tilsett olivenolje, finrevet sitronskall og -saft og bland godt.

Strimle vårløken og mynten, og skjær reddikene og chilien i tynne skiver. Bland med potetene.

Rør sammen rømme og majones og hell blandingen over salaten. Miks godt sammen. Salte og pepre etter smak.

Ha i en bolle og pynt gjerne med litt strimlet vårløk, chili og mynte.

TIPS:

Hvis det er en stund til du skal servere salaten er det ikke noe problem å lage den ferdig på forhånd. Men – vi ville ventet med å ha i reddikene til du skal servere potetsalaten, for de holder de seg deilige og sprø!

Vi har også laget denne salaten med det magreste rømmeproduktet Drømmelett – og det ble også kjempegodt.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her