LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Potetvafler med spekemat

Potetvafler

Potetvafler er perfekt følge til salami og prosciutto! Har du poteter til overs fra middagen? Da bør du lage potetvafler. Det er enkelt og supergodt – og du får brukt opp restemat. Og har du ikke potetrester, kan du selvfølgelig koke noen nye.


Slik gjør du:

Potetvafler kan du lage til fine forretter, snacks eller du kan bruke dem i matpakken og til hverdags. Litt rømme eller Creme Fraiche, krydderurter og spekemat er deilig tilbehør.

 

Framgangsmåte:

Mos potetene med det smeltede smøret. Bruk en gaffel.

Ha i alle de andre ingrediensene og rør godt sammen til en tykk vaffelrøre. Den blir skikkelig fin med den grønne vårløken og den røde chilien.

La røren svelle litt på benken og stek i varmt vaffeljern. De blir ekstra gode om du pensler dem med litt smeltet smør når de er ferdig stekt, før du legger dem på rist.

Server dine potetvafler med litt rømme eller Creme Fraiche, kryddergrønt og salami eller prosciutto. Vi brukte Salami fra Toscana med litt pepper og silkemyk Prosciutto fra Parma. Det smakte kjempegodt.

TIPS:
Du kan godt lage røren ferdig før du skal lage potetvaflene. Da lar du røren stå kaldt i kjøleskapet. Rør opp med litt ekstra melk når du skal bruke vaffelrøren, om nødvendig.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her