LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Salami fritters

Salami Fritters by SmakenavOslo.no

Her kommer verdens enkleste salami fritters med salami, feta og squash, servert med en deilig urtesaus. De er supergode rett fra stekepanna og både barn og voksne digger salami fritters.


Slik gjør du:

En riktig smaksbombe av en kosemat som er enkel og kjapp å lage.

 

Framgangsmåte:

Riv squashen grovt, legg den i et stort dørslag, strø litt salt over blandingen og la den stå i minst 15 minutter.

Finkutt vårløk og salami og smuldre fetaosten i mindre biter. Bland mel og bakepulver. Ertene kan du ta ut av frysen og gi et kjapt oppkok, før du heller vannet fra.

Press ut så mye vann som mulig av squashen og ha den revne grønnsaksmassen i en bolle. Ha i erter, salami, vårløk og fetaost.

Visp eggene lett sammen og ha i blandingen. Rør godt og tilsett hvetemel og bakepulver. Rør blandingen godt sammen for å unngå melklumper. Salte og pepre forsiktig, for både salamien og fetaosten inneholder en del salt.

La blandingen stå og svelle litt på benken, mens du lagre sausen.

Ta en god håndfull av hver av urtene og finhakk disse sammen med ca 1/5 del av Creme Fraichen. Bruk gjerne en stavmikser. Tilsett litt limesaft og kjør blandingen til den er som en puré! Vend din grønne puré inn i resten av creme fraichen.

Nå er røren klar for steking. Ha olje eller smør i panna på middels varme og hell opp små pannekaker av ønsket størrelse, en 3 – 4 stykker i en store stekepanne. Stekes gyldne på hver side.

Serveres med grønn saus og ekstra båter med lime.

 

TIPS:
Salami fritters er perfekte som middag, helgekos, som egen rett på et større koldtbord og de er finfine i matpakken – om det skulle være flere igjen dagen etter.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her