LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Stromboli (eller rullepizza)

Stromboli Lille Skinkefabrikk

Stromboli eller rullepizza er ikke oppfunnet i Italia, men i USA. Italienerne har sin form for innbakt pizza, nemlig calzone, men amerikanerne ville ha en mer ekstragavant versjon med mer fyll. Som kjent – alt er større og bedre i USA.


Slik gjør du:

Det er egentlig ikke noe hokus pokus med en stromboli. Du bruker helt vanlige pizzaingredienser, men i stedet for å steke den som en vanlig, flat pizza – ruller du deigen sammen til en pølse før du steker den.

På ekte amerikansk vis har vi stappet vår stromboli full av godsaker fra Lille Skinkefabrikk: En silkemyk salami – vi har valgt en Fuet, samt solmodne tomater og artisjokk-hjerter fra vår digge tapas-kolleksjon.

I tillegg har vi tatt noen snarveier. For å lage en kjapp variant valgte vi denne gangen ferdig pizzabunn i familiestørrelse, men den tynne, italienske versjonen. Og vi hadde ferdig pizzasaus. Det hele ble toppet med et sjenerøst lag ost og litt ekstra oregano på toppen før vi rullet strombolien, penslet med egg og satte den i ovnen.

Resultatet ble både lekkert og supergodt! Mesteparten av strombolien gikk ned på høykant, mens restene ble spist i kalde skiver på skolemat og ved kjøkkenbenken dagen etter. Nam!

 

Framgangsmåte:

Sett stekeovnen på 220 grader.

Rull ut pizzadeigen på et bakepapir til et kvadrat som ca dekker langpannen.

Smør på pizzasausen over to tredjedeler av pizzabunnen, skjær rødløken i skiver og legg jevnt ut over strombolien som har fått saus på seg.

Fordel Fuet salami, solmodne tomater og artisjokk over pizzasausen og dryss med ost og oregano .

Nå er det klart for rulling! Begynn på kortsiden med saus og fyll og rull stramt. Forsegl endene og prøv å få bretten under strombolien.

Pensle med et lettvispet egg og dryss litt oregano på toppen. Skjær noen striper på toppen av strombolien med en skarp knip.

Nå er strombolien din klar for ovnen. Sett den inn midt i ovnen og sett klokken på 15 minutter. Ovner er så forskjellige – så det kan hende at du trenger å la strombolien din steke alt fra 15 til 25 minutter – så følg med.

Du vil at den skal være gyllen på utsiden og stekt inni – slik at ikke pizzadeigen inni er rå. Er du usikker på om strombolien er ferdig – skjær av et endestykke og sjekk inni.

TIPS:
Stromboli eller rullepizza er digg til helgekos, til en kjapp middag servert med salat, lekker lunsj med venner eller overrask med et par kalde skiver i matboksen med litt salat!

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her