LILLE SKINKE FABRIKK

KJØP KJØPES PÅ
REMA 1000

Terte med prosciutto og chevre

Terte med prosciutto og chevre

Terte med prosciutto er en rett som ser superlekker ut og som du lett kan fikse på en-to-tre! Trikset er frosne butterdeigsplater – og her skal du få den enkle oppskriften på terte med spekeskinke.


Slik gjør du:

Får du gjester overraskende på besøk – eller vil du lage deilig mat uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet? Da er disse smakfulle tertene noe vi kan anbefale på det varmeste.

Vi har valgt å kombinere noen smaker som fungerer kjempegodt sammen: Salt chevre og søt pære blir bakt i ovnen på gyllen, sprø butterdeig med litt honning på.

Når de deilige tertene har avkjølt seg litt legger du på litt salat og tynne skiver med prosciutto. Med olivenolje og pepper blir tertene perfekte!

Passelig som en lunsjrett med litt ekstra salat til.

 

Framgangsmåte:

Ta butterdeigplatene ut av frysen og la dem tine i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 200 grader.

Legg platene på et bakepapir. Prikk en firkant med gaffel midt i firkanten, men la det være igjen en uprikket ramme på 1,5 centimeter.

Skjær pæren i tynne skiver og legg på den prikkede delen av platene. Smuldre chevre over pæreskivene og ringle honningen på toppen.

Sett brettet inn i stekeovnen og la steke i 15 minutter til butterdeigen er gyllen. Følg med, for alle ovner er forskjellige.

Ta tertene ut av ovnen og la dem avkjøle seg noen minutter. Legg på salat og prosiutto på tertene, ha på litt olivenolje og dryss med pepper.

Servér tertene lunkne.

TIPS:
Du kan gjerne lage tertene mindre og servere dem som små tapas i selskap.

SE BILDENE:

Finn alle godsakene våre her